Журналістам обласного телеканалу СTV розповіли про документування іноземців

Журналістам обласного телеканалу СTV розповіли про документування іноземців

Журналістам обласного телеканалу СTV розповіли про документування іноземців

У понеділок, 4 лютого, начальник Управління ДМС в області Олександр Радько дав інтерв’ю журналістам телеканалу CTV, в якому розповів по документування іноземців та осіб без громадянства, які перебувають на території нашої держави.

Зокрема, він повідомив, що з 10 вересня минулого року для іноземних громадян посвідки на тимчасове проживання в Україні почали оформлювати нового зразка - у вигляді картки. З початку дії цього нововведення за такою послугою до Управління Державної міграційної служби України в Житомирській області звернулось 215 іноземців.

Отримувачами такої послуги є іноземці або особи без громадянства, які на законних підставах тимчасово перебувають на території України та які:

  • досягли 16-річного віку або не досягли 16-річного віку, але самостійно прибули в Україну з метою навчання, — на підставі заяв-анкет, поданих ними особисто;
  • не досягли 16-річного віку або визнані обмежено дієздатними чи недієздатними, — на підставі заяв-анкет осіб, зазначених у частинах другій — тринадцятій статті 4 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», до яких вони прибули з метою возз’єднання сім’ї.

Також, Олександр Сергійович, розповів журналістам, що з 4 грудня 2018 року у підрозділах міграційної служби розпочалось оформлення посвідок у формі картки і на постійне проживання в Україні та зазначив, що для оформлення відповідної посвідки для іноземців та осіб без громадянства необхідно мати дозвіл на імміграцію.

Представники мас-медіа отримали вичерпні відповіді: на яких підставах надається такий дозвіл, яка вартість посвідок, як на тимчасове так і постійне проживання, які документи необхідно мати іноземцям та особам без громадянства, щоб оформити відповідні посвідки.

По завершенні інтерв’ю журналісти мали змогу оглянути робочі місця та апаратуру, де здійснюється документування іноземців.

Управління ДМС у Житомирській області