Організація роботи по протидії нелегальній міграції залишається одним із пріоритетних напрямків…

Організація роботи по протидії нелегальній міграції залишається одним із пріоритетних напрямків роботи ДМС України

Організація роботи по протидії нелегальній міграції залишається одним із пріоритетних напрямків роботи ДМС України

Організація роботи по протидії нелегальній міграції залишається одним із пріоритетних напрямків роботи ДМС України та знаходиться на постійному контролі керівництва Головного Управління ДМС України  в Дніпропетровській області.

26 лютого, під керівництвом очільника Головного управління ДМС Світлани Куляби, за участі начальника Управління у справах іноземців та осіб без громадянства Сергія Сімона відбулася нарада серед працівників структурного підрозділу про стан протидії нелегальній міграції на території області.

Як інформував т.в.о. начальника відділу з протидії нелегальній міграції, реадмісії та видворення Петро Заліпський, на території області постійно вживаються заходи з метою виявлення іноземців – правопорушників та особлива увага приділяється неухильному дотриманню вимог чинного законодавства при роботі зі справами про примусове повернення та примусове видворення.

Отже за 2018 рік на території Дніпропетровської області було виявлено 616 іноземців – порушників міграційного законодавства України. Минулого року притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.. 203 КУпАП – 1237 порушників.

А з початку 2019 року на території області вже виявлено 72 нелегальних мігранти, стосовно яких прийняті рішення про примусове повернення. Відносно порушників міграційного законодавства складено 105 адміністративних протоколи за ст.ст. 293 – 206 КУпАП.

Головне управління ДМС у Дніпропетровській області