Керівник міграційної служби Вінниччини провів прес-конференцію із місцевими ЗМІ

Керівник міграційної служби Вінниччини провів прес-конференцію із місцевими ЗМІ

Керівник міграційної служби Вінниччини провів прес-конференцію із місцевими ЗМІ

Начальник УДМС Борис Наливайко провів прес-конференцію в Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.  

Повідомлено, що у всіх без виключення 32 територіальних підрозділах встановлено робочі станції та запроваджено процес оформлення і видачі паспортів громадян України у вигляді ІD-карток та закордонних паспортів з безконтактним електронним носієм.

Крім цього громадян поінформовано, що паспорт громадянина України – є основною підставою для реалізації права голосу  у  виборах. 
Відповідно до роз’яснень Центральної виборчої комісії України (Постанова ЦВК № 268 від 27.12.2018 року), виборець включений до списку виборців, має можливість реалізувати право голосу на виборах шляхом отримання виборчого бюлетеня за умови пред'явлення паспорта громадянина України.

Паспорт може бути у вигляді паспортної книжечки або у вигляді ID-картки.

Громадяни, що мають паспорти у вигляді книжечки, або ж у вигляді ID-картки мають абсолютно рівні права у день голосування.

Борис Наливайко наголосив, що паспорт у вигляді книжечки виготовити вже не можливо. Громадянам оформляється лише паспорт у вигляді ID-картки!
ID-картка оформляється у терміновому режимі, за 10-ть робочих днів, а регламентний строк оформлення такого паспорта становить 20-ть робочих днів.
При досягненні 25-ти та 45-ти річного віку громадяни зобов’язані упродовж місяця здійснити вклеювання відповідного фото у паспорт, в підрозділах міграційної служби, або ж у ЦНАПах за місцем своєї реєстрації. 
Доведено, що у 2018 році підрозділами УДМС оформлено та видано паспортів громадянина України (ID-карток) - 55 331 ( у 2017р.  38 535).

В області функціонує – 92 робочих станцій АРМ, якими оформлено та видано – 177 430 (у 2017р. – 124 242) замовлень на виготовлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Сьогодні в області працюють 8 ЦНАПів для оформлення паспортних документів у м. Вінниці («Замостя», «Вишенька», «Старе місто»), м. Бар, м. Калинівка, м. Козятин, м.Немирів с. Джулинка Бершадського району, с. Агрономічне та с. Якушинці Вінницького району.

У 2018 році, за надані адміністративні послуги підрозділами УДМС надійшло до місцевих бюджетів області понад 44 млн. 660 тис. грн., також  державного мита на суму понад  695 тис. гривень, а всього 45 млн. 355 тис. гривень.

Поінформовано про надані адмінпослуги громадянам із АРК та ОРДЛО. 

Борис Наливайко звернув увагу громадян - заздалегідь потурбуватися про оформлення паспорта, якщо він втрачений, викрадений, а також за бажанням, чи необхідністю   його змінити з урахуванням наведених термінів, або для вклеювання фото. 
Якщо паспорти оформлені, але ще не отримані громадянами, - наполегливо рекомендовано заздалегідь з’явитися до підрозділів міграційної служби та отримати свій паспорт. Не зволікайти та не відкладайти оформлення чи отримання. Адже без паспорта громадянин не матиме змоги здійснити своє волевиявлення!                

Управління ДМС у Вінницькій області