Питання документування ромів обговорили під час круглого столу на Волині

Питання документування ромів обговорили під час круглого столу на Волині

Питання документування ромів обговорили під час круглого столу  на Волині

Рада Європи та Європейський союз приділяють значну увагу питанням захисту прав  і свобод національних меншин, зокрема, інтеграції в суспільне життя ромської національної меншини.

З метою створення належних умов для захисту та інтеграцію в українське суспільство ромської національної меншини, забезпечення рівних можливостей для її участі у соціально-економічному та  культурному житті держави схвалено «Стратегію захисту та інтеграції даної категорії громадян на період до 2020року»

Одним  з основних завдань з реалізації Стратегії є сприяння в отриманні  ромами, які на  законних підставах перебувають на  території України, документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство.

Саме питання документування представників даної національної меншини обговорили під час робочої зустрічі у Луцьку. На захід до Управління ДМС в області завітали громадська організація «Тенере Рома», та регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області.

Під час зустрічі керівники міграційної служби розповіли про  питання, які виникають під  час документування ромів паспортами нового зразка у формі ID-карти, та відмітили позитивну тенденцію, щодо збільшення звернень для виготовлення документів.  

Управління ДМС у Волинській області