Працівниками УДМС Хмельниччини примусово повернуто гр. Молдови, якого було засуджено на 14 років…

Працівниками УДМС Хмельниччини примусово повернуто гр. Молдови, якого було засуджено на 14 років позбавлення волі на території України

Працівниками УДМС Хмельниччини примусово повернуто гр. Молдови, якого було засуджено на 14 років позбавлення волі на території України

З метою забезпечення ефективного захисту національних інтересів держави з протидії нелегальній міграції та охорони громадського порядку, відділом організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС в Хмельницькій області та правоохоронних органів на постійній основі здійснюються заходи щодо виявлення іноземців, які перебувають на території України без наявних підстав та порушують міграційне законодавство.

12 лютого поточного року працівниками міграційної служби спільно із оперуповноваженими співробітниками Управління карного розшуку  ГУНП виявлено гр. Молдови, який звільнявся з державної установи «Шепетівська виправна колонія (№98)».  У 2007 році Апеляційним судом Хмельницької області даного іноземця було засуджено до покарання у вигляді позбавлення волі строком на 14 років за вчинення злочинів, передбачених ч.2 ст.115 КК України, ч.4 ст.187 КК України та ч.4 ст.289 КК України, що  в свою чергу, становить загрозу національній  безпеці України,  охороні  громадського порядку, охороні здоров’я, захисту прав та законних інтересів громадян України та інших осіб, які проживають на території держави.

Відповідно до ст. 26  Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» Управлінням ДМС Хмельниччини було прийнято рішення щодо примусового повернення гр. Молдови до країни походження, а також забезпечити супровід його до державного кордону ПП «Сокиряни» працівниками відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС та правоохоронних органів області.

Вищезазначеному іноземному громадянину буде заборонено в’їзд в Україну строком на 3 роки.

Організація роботи по протидії нелегальній міграції залишається одним із пріоритетних напрямків діяльності ДМС України та знаходиться на постійному контролі керівництва Управління ДМС України в Хмельницькій області.

Управління ДМС у Хмельницькій області