Співробітники міграційної служби Донеччини вдосконалюють свої знання

Співробітники міграційної служби Донеччини вдосконалюють свої знання

Співробітники міграційної служби Донеччини вдосконалюють свої знання

14 лютого в Головному управлінні ДМС України в Донецькій області проведено семінар-навчання з керівниками та працівниками територіальних підрозділів, які за своїми посадовими обов’язками відповідають за стан роботи щодо протидії нелегальній міграції, ведення адміністративної практики та представлення інтересів в судах у 2019 році.

Актуальність заняття зумовлена тим, що наразі якісно змінюються процедури надання адміністративних послуг іноземним громадянам, - зазначив начальник відділу організації запобігання нелегальної міграції, реадмісії та видворення Віталій Курочкін та нагадав, що наприкінці 2018 року підрозділи міграційної служби почали оформляти біометричні посвідки на тимчасове та постійне проживання в Україні.

Під час семінар-наради присутні детально зупинилася на практичних питаннях реалізації законодавства про правовий статус іноземців, зокрема, наданні адміністративних послуг із продовження строку перебування та надання дозволу на імміграцію в Україну, алгоритм дій щодо забезпечення подання, супроводження та представлення інтересів за позовом про примусове видворення за межі України нелегального мігранта, оформлення матеріалів у справах про адміністративні правопорушення. У межах зазначеного семінару присутнім було запропоновано практичне завдання для закріплення отриманих теоретичних знань «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» шляхом тестування співробітників територіальних підрозділів.

Слід зазначити, що всі присутні брали активну участь в обговоренні питань порядку денного семінар-наради та ухваленні рішень.

Головне управління ДМС у Донецькій області