У Сумах проведено розширену нараду за участю представників УДМС України в Сумській області та ГУ…

У Сумах проведено розширену нараду за участю представників УДМС України в Сумській області та ГУ Пенсійного фонду України в Сумській області

У Сумах проведено розширену нараду за участю представників УДМС України в Сумській області та ГУ Пенсійного фонду України в Сумській області

Спільними зусиллями на результат: з метою вдосконалення роботи, спрямованої на запобігання зловживанням пенсійними коштами у Сумах проведено розширену нараду за участю представників УДМС України в Сумській області та ГУ Пенсійного фонду України в Сумській області.

«Робота Державної міграційної служби щоденно націлена на покращення результатів діяльності та ефективності. На ряду з якісним наданням адміністративних послуг ще одним, не менш важливим для нас, напрямком роботи є співпраця та тісна взаємодія з державними органами. В тому числі: функціонування електронних сервісів ДМС на офіційному веб-сайті служби доступні, як для пересічних громадян, так і для всіх без виключення підприємств, установ, організацій, робота яких скоординована на спрощення процедур отримання адміністративних послуг та надання можливості користуватися інформацією, сформованою відомством, в оn-line режимі» - зазначила в.о. першого заступника начальника Управління ДМС України в Сумській області Людмила Старцева.

«Пильнуючи пенсійні права громадян, пенсійники Сумщини на постійній основі та на умовах, визначених законодавством, опрацьовують дані необхідних державних реєстрів, баз даних та інформацію інших державних органів. Ця діяльність проводиться, насамперед, для того, щоб не допустити та присікати факти привласнення пенсійних коштів сторонніми особами та відновити порушені права пенсіонерів, яким законом гарантовані пенсійні виплати» - додала начальник ГУ Пенсійного фонду України в Сумській додала Тетяна Зленко.

За результатами опрацювання інформації з підсистеми «недійсні документи» на Сумщині встановлено 6 фактів зловживання пенсійними коштами. Сума необґрунтовано набутих відшкодувань за даними фактами до бюджету Пенсійного фонду становить 92,3 тис.грн., про це інформують у пенсійному фонді.

«Незначна кількість зловживань з пенсійними коштами на Сумщині є результатом системно організованої співпраці пенсійної та міграційної служб в області, що запобігає таким випадкам та буде забезпечена і в майбутньому» - підкреслила Тетяна Зленко.

Управління ДМС у Сумській області