На засіданні колегії підвели підсумки роботи УДМС України в Чернігівській області за 2018 рік

На засіданні колегії підвели підсумки роботи УДМС України в Чернігівській області за 2018 рік

На засіданні колегії підвели підсумки роботи УДМС України в Чернігівській області за 2018 рік

18 лютого в Управлінні Державної міграційної служби України в Чернігівській області під керівництвом начальника Управління Ксенії Лук’янець та за участі керівників структурних та територіальних підрозділів проведено засідання Колегії за підсумками роботи у 2018 році.

Перед початком наради, головний спеціаліст сектору стандартів роботи та контролю якості з метою вивчення рівня знань провела тестування керівників територіальних підрозділів щодо застосування СОП (стандартних операційних процедур) під час надання адміністративних послуг.

Розпочала засідання Колегії начальник Управління Ксенія Лук’янець. Перш за все вона подякувала всім за виконану роботу у 2018 році та відзначила, що одним із пріоритетних напрямків роботи міграційної служби і надалі залишається якісне надання адміністративних послуг, удосконалення протидії нелегальній міграції, налагодження ефективної взаємодії з органами державної влади, протидія і профілактика корупції та підвищення рівня професійної компетентності працівників УДМС.

 В ході наради начальник Управління зазначила основні досягнення УДМС України в Чернігівській області а саме:

  • відкриття «Паспортного центру» в обласному Управління на 6 робочих місць;
  • встановлення 21 автоматизованого робочого місця для оформлення біометричних документів, 6 з яких у обласному Управлінні;
  • облаштування приміщень для поліпшення рівня якості та забезпечення комфортних умов надання адміністративних послуг;
  • з метою контролю та підвищення якості надання послуг призначено кураторів територіальних підрозділів;
  • впроваджено електронну оплату за адміністративні послуги;
  • збільшено кількість місць до електронної черги у Бахмацькому та Ніжинському та Прилуцькому територіальних підрозділах з 5 до 10.
  • оформлення за QR-кодом;
  • верифікація осіб по фотозображенню;
  • запровадження системи біометричної верифікації та біометричної посвідки для іноземців;
  • підключення ЦНАП з двома робочими станціями.

Не залишилось без уваги налагодження та підвищення ефективності взаємодії з державними органами влади в томі числі правоохоронними органами  щодо протидії нелегальній міграції.

Також під час колегії Ксенія Вікторівна наголосила на питаннях, які розглядалися на розширеному засіданні Колегії ДМС України, що проходила 15 лютого в м. Києві: 

  • посилення контролю за дотриманням вимог міграційного законодавства у зв’язку з передуючими виборами Президента України;
  • інформатизація діяльності ДМС та розвиток електронних сервісів для громадян;
  • запровадження пілотного проекту запису та оформлення іноземних громадян по електронній черзі;
  • відповідальне ставлення працівників до роботи з метою підвищення рівня якості надання адміністративних послуг та недопущення порушення прав громадян.

Під час наради з керівниками територіальних та структурних підрозділів УДМС України в Чернігівській області були розглянуті основні проблемні аспекти, які виникали в ході роботи, та визначено алгоритм їх усунення та подальшого уникнення.

Засідання Колегії УДМС України в Чернігівській області за підсумками роботи у 2018 році супроводжувалось виступами заступників начальника Управління та керівників структурних підрозділів. Зокрема перший заступник начальника УДМС України в Чернігівській області Володимир Рудницький підбив підсумки роботи УДМС України в Чернігівській області з іноземними громадянами та ОБГ за 2018 рік. Заступник начальника Управління Наталія Кирієнко розповіла про стан паспортної роботи. Загалом кожен керівник структурного підрозділу детально розповів про стан виконаної роботи по своєму спрямуванню та надав рекомендації керівникам районних та міських секторів щодо поліпшення якості надання адміністративних послуг.

По завершенню наради начальником Управління УДМС України в Чернігівській області Ксенією Лук’янець були підведені підсумки та визначені пріоритетні напрямки в роботі на 2019 рік, а також нагороджено працівників області відомчими відзнаками.

 

Управління ДМС у Чернігівській області