Начальник міграційної служби Вінниччини дав інтерв’ю на радіо

Начальник міграційної служби Вінниччини дав інтерв’ю на радіо

Начальник міграційної служби Вінниччини дав інтерв’ю на радіо

Борис Наливайко надав інтерв’ю на Вінницькому радіо «Місто над Бугом». Він повідомив, що у всіх без виключення 32 територіальних підрозділах встановлено робочі станції та запроваджено процес оформлення і видачі паспортів громадян України у вигляді ІD-карток та закордонних паспортів з безконтактним електронним носієм.

Крім цього слухачів поінформовано, про вимоги постанови ЦВК № 268 від 27.12.2018 року, зокрема повідомлено, що виборець включений до списку виборців, має можливість реалізувати право голосу на виборах шляхом отримання виборчого бюлетеня за умови пред'явлення паспорта громадянина України. Паспорт – є основною підставою для реалізації права голосу  у  виборах, він може бути у вигляді паспортної книжечки або ж у вигляді ID-картки.

Громадяни, що мають паспорти у вигляді книжечки, або ID-картки мають абсолютно рівні права у день голосування та за їх пред’явленням отримають виборчий бюлетень.

Борис Наливайко наголосив, що паспорт у вигляді книжечки виготовити вже не можливо. Громадянам оформляється лише паспорт у вигляді ID-картки!

ID-картка оформляється у терміновому режимі за 10-ть робочих днів, а регламентний строк оформлення такого паспорта становить 20-ть робочих днів.

Доведено про кількість паспортів громадянина України, що оформлені у 2018 році та їхню вартість.   

Повідомлено, що в області працюють 8 ЦНАПів для оформлення паспортних документів, а це у м. Вінниці («Замостя», Вишенька», «Старе місто»), м. Бар, м. Калинівка, м. Козятин, м. Немирів, с. Агрономічне, с. Джулинка, та с. Якушинці.   

Слухачів поінформовано, що за надані адміністративні послуги підрозділами УДМС, до місцевих бюджетів області надійшло понад 44 млн. 660 тис. грн., також  державного мита на суму понад  695 тис. гривень, а всього понад 45 млн. гривень.

Борис Наливайко звернувся до громадян та повідомив про необхідність завчасно потурбуватися про оформлення паспорта, якщо він втрачений, викрадений, при цьому врахувати терміни його виготовлення.

Якщо паспорти оформлені, але ще не отримані Борис Наливайко наполегливо рекомендував заздалегідь з’явитися до підрозділів міграційної служби та отримати свої паспорти. Не зволікати та не відкладати оформлення чи їх отримання. Адже без паспорта громадянин не матиме змоги здійснити своє волевиявлення!

Управління ДМС у Вінницькій області