УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Виповнилося 14 років – звернися за оформленням паспорта

Виповнилося 14 років – звернися за оформленням паспорта

Виповнилося 14 років – звернися за оформленням паспорта

Реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО) триває. З 14 років для реєстрації обов’язковим документом є паспорт (ID-картка). Варто врахувати, що ID-картка для чотирнадцятирічних громадян оформлюється безкоштовно, у підрозділі міграційної служби за зареєстрованим місцем проживання та видається не пізніше ніж через 20 робочих днів із дня подачі документів. Тож часу залишилося не так багато, адже фініш реєстрації − 25 березня.

Тетяні 14 років. Сьогодні вона звернулася за оформленням паспорта у формі картки до Соснівського РВ у м. Черкаси. Відвідування підрозділу міграційної служби дівчинка спланувала заздалегідь, адже навчається у м. Кременчук, а зареєстроване місце проживання – у м. Черкаси. Як впевненому користувачу інтернет-ресурсами жодних труднощів, щоб зареєструватися в електронній черзі не виникло. Каже, що сайт ДМС зрозумілий для відвідувачів, відразу можна зорієнтуватися та знайти потрібне. Тетяна переконана, якби її однолітки вчасно зверталися до міграційної служби для оформлення першого паспорта, а не в останню мить, при виникненні нагальної потреби для реєстрації в ЗНО, − проблеми не виникало б взагалі. Все просто: виповнилося 14 років – звернися за оформленням паспорта. Тим більше міграційники про це періодично нагадують.

Тож, якщо чотирнадцятиріччя вже позаду, а у планах участь у ЗНО, вирушайте до міграційної служби із переліком необхідних документів (докладніше: https://bit.ly/2EVnCCC). І менш ніж за місяць отримаєте свій перший паспорт громадянина України у формі картки.

Управління ДМС у Черкаській області