Міграційна служба Закарпаття аналізувала підсумки діяльності за 2018 рік

Міграційна служба Закарпаття аналізувала підсумки діяльності за 2018 рік

Міграційна служба Закарпаття аналізувала підсумки діяльності за 2018 рік

Пріоритетні напрямки роботи на 2019 рік та підсумки діяльності за минулий рік обговорювали 22 лютого в Ужгороді на розширеній колегії міграційної служби Закарпаття за участю керівників структурних та територіальних підрозділів.

Як зазначив керівник ГУДМС в області Ігор Михайлишин, акцент буде зроблено на зміцнення матеріально-технічної бази районних відділів, створення належних умов як для обслуговування громадян, так і для роботи працівників. Це можливе лише завдяки тісній співпраці з органами місцевого самоврядування.

У минулому році до районних та міських бюджетів краю від адміністративних послуг, які надаються територіальними підрозділами міграційної служби краю, надійшло понад 57 мільйонів гривень.

За минулий рік оформлено 160 тисяч закордонних паспортів та 50 з половиною тисяч ID-карток.

Очільник міграційної служби Ігор Михайлишин звернув увагу присутніх на поглибленні співпраці з Центрами надання адміністративних послуг, надання їм допомоги в удосконаленні процесів надання адмінпослуг. Наразі в краї біометричні паспорти оформляють  чотири ЦНАПи - Тячівської та Берегівської міськрад, Хустської райради та Вільховецької сільської ради Тячівського району.

Серед постійних пріоритетів – протидія нелегальній міграції та посилення контролю за перебуванням іноземних громадян на території України. За допущені порушення міграційного законодавства до адмінвідповідальності притягнуто майже півтисячі іноземців. Прийнято 169 рішень про примусове повернення іноземних громадян до країн походження,  35 особам заборонено в’їзд до нашої держави.

Наразі на обліку Головного управління перебуває 2436 іммігрантів та 2584 іноземців, документованих посвідкою на тимчасове проживання. Більшість із  цих іноземних громадян знаходиться на території Закарпаття у зв’язку з навчанням та у зв’язку з возз’єднанням сім’ї з громадянином України.

Крім того, минулого року 626 закарпатців оформили виїзд на постійне місце проживання в країни далекого зарубіжжя. Найпопулярнішими країнами для еміграції наших краян є Угорщина, Чехія, США та Словаччина. Разом з тим, 116 наших краян повернулися на постійне проживання в Україну.

За підсумками колегії прийнято ряд рішень, які сприятимуть покращенню результативності роботи територіальних підрозділів. Основним критерієм, за яким оцінюватиметься робота кожного районного відділу, буде оцінка людей, які отримують послуги міграційної служби.

Головне управління ДМС у Закарпатській області