Розширена нарада міграційної служби Херсонщини

Розширена нарада міграційної служби Херсонщини

Розширена нарада міграційної служби Херсонщини

За підсумками Колегії Державної міграційної служби України, яка відбулася в Києві 15 лютого, проведено розширену нараду в УДМС України в Херсонській області під головуванням т.в.о. начальника Управління Яни Агапкіної за участю керівників територіальних підрозділів.

Перш за все увагу приділили висвітленню основних показників діяльності Управління за 2018 рік, до яких відносяться такі напрямки роботи як надання адміністративних послуг, протидія нелегальній міграції, функціонування сервісу «Електронна черга», дотримання антикорупційного законодавства, забезпечення якісного інформування громадян та ін.

Під час наради керівник наголосила про неухильне сприяння документування школярів, які досягли 14 років, паспортом громадянина України у вигляді картки та бажають зареєструватися на ЗНО. Цей же документ пред’являється учасником ЗНО для допуску до пункту тестування. Окрім цього, питання своєчасного отримання паспорта є актуальним і для тих школярів, які 2019 року планують вступати на молодшого спеціаліста чи молодшого бакалавра після 9-го класу.

Також беручи до уваги, що невдовзі відбудуться вибори Президента України 2019 року, територіальним підрозділам доручено вживати заходів, що відносяться до компетенції міграційної служби з метою забезпечення законності участі громадян у виборчому процесі.

Заключним моментом наради стало визначення пріоритетних напрямків роботи на 2019 рік задля забезпечення виконання законодавства та надання якісних адміністративних послуг громадянам у всіх без винятку територіальних підрозділах.

Управління ДМС у Херсонській області