П’ятеро учнів школи № 13 отримали ID-картки

П’ятеро учнів школи № 13 отримали ID-картки

П’ятеро учнів школи № 13 отримали ID-картки

В Ужгородському міському відділі міграційної служби відбулося вручення перших ID-карток учням школи №13, де навчається більшість дітей ромської національної меншини Закарпаття. П’ятеро молодих людей отримали паспорт громадянина України нового зразка з рук начальника міськвідділу ГУДМС в області Магдалини Бобяк та у присутності депутата Ужгородської міськради Мирослава Горвата і представника Департементу соцзахисту Івана Балога.

Очільниця міграційної служби Ужгорода наголосила на необхідності своєчасного звернення для отримання документа неповнолітніми. Саме паспорт є обов’язковим документом для реєстрації на ЗНО. Для молодих людей ID-картка є безкоштовною. А оформити її учні можуть у рамках Дня школи.

Крім того, у ході зустрічі з представниками ромської громади Закарпаття обговорювалися питання документування дорослого населення. Як відзначив  депутат Ужгородської міської ради Мирослав Горват, завдяки злагодженій роботі усіх відповідних служб, в обласному центрі майже не залишилося ромів без документів, що засвідчують особу. Наголошувалося на строках виготовлення електронного паспорта та вклейки фото по досягнення 25 чи 45-річного віку. Останню процедуру можна зробити виключно у місячний термін з дати народження. Якщо прострочити, доведеться оформляти новий паспорт у формі  ID-картки.

Наразі на Закарпатті з початку цього року оформлено понад 10 тисяч паспортів громадянина України у вигляді ID-картки, майже половина з них – неповнолітнім.

Головне управління ДМС у Закарпатській області