У прес-клубі говорили про допомогу вразливим категоріям громадян

У прес-клубі говорили про допомогу вразливим категоріям громадян

У прес-клубі говорили про допомогу вразливим категоріям громадян

27 лютого в Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція з питань захисту прав шукачів притулку, осіб без громадянства та під ризиком безгромадянства.

Своїми думками, проблемами, результатами з медійниками краю поділилися представники міграційної служби Закарпаття Магдалина Бобяк та Микола Товт, виконавчого партнера УВКБ ООН міжнародного фонду Альберт Пірчак, фахівці центру з надання безоплатної правової допомоги, прикордонники. Відзначалося, що наявна співпраця між усіма відповідними структурами уже дає відповідні результати.

Вирішується питання документування осіб без громадянства та під ризиком без громадянства. Лише у минулому році паспорт громадянина України отримали 2492 представників ромської національної меншини Закарпаття.  На обліку міграційної служби перебуває 139 біженців та осіб, які потребують додаткового захисту. Директор "Регіон Карпат" NEEKA Альберт Пірчак розповів про реалізацію проектів юридичної допомоги біженцям та особам без громадянства та про основні аспекти співпраці неурядових організацій та органів державної влади в регіоні.

Головне управління ДМС у Закарпатській області