На Чернігівщині за круглим столом обговорили проблематику трудової міграції

На Чернігівщині за круглим столом обговорили проблематику трудової міграції

На Чернігівщині за круглим столом обговорили проблематику трудової міграції

27 лютого начальник УДМС України в Чернігівській області  Ксенія Лук’янець та начальник відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Ганна Шаль взяли участь у засіданні круглого столу на тему: «Проблеми забезпечення робітничими кадрами виробництва в Україні. Міграційна політика» , що проходив за ініціативи депутата Чернігівської міської ради С.В. Кирієнка.

 Під час круглого столу учасники обговорили проблеми кадрового дефіциту кваліфікованих робітничих спеціальностей в  Україні та причини їх відтоку на зовнішні ринки праці.  Особливу увагу звернули на інтенсивність та масштабність міграційних процесів пов’язаних із трудовою міграцією, що суттєво впливає на трудовий потенціал та рівень економічного зростання нашої країни. Ксенія Вікторівна навела цифри щодо кількості підприємств де працюють іноземці на підставі посвідок про тимчасове проживання в зв’язку з працевлаштуванням. Також наголосила на тому, що УДМС України в Чернігівській області тісно співпрацює з Чернігівським обласним Центром зайнятості, Головним управлінням ДФС та Управлінням Держпраці у Чернігівській області спільно з якими систематично здійснюються перевірки щодо виявлення нелегальних мігрантів, які працюють на території Чернігівщини.

Таким чином в результаті круглого столу були запропоновані та обговорені методи вирішення проблем трудозабезпечення в контексті міграційних процесів, необхідність покращення умов праці, забезпечення житлом та посилення соціального захисту трудових мігрантів.

Управління ДМС у Чернігівській області