Начальник УДМС України в Чернігівській області Ксенія Лук’янець представила громадськості публічний…

Начальник УДМС України в Чернігівській області Ксенія Лук’янець представила громадськості публічний звіт за результатами роботи у 2018 році

Начальник УДМС України в Чернігівській області Ксенія Лук’янець представила громадськості публічний звіт за результатами роботи у 2018 році

З метою належного інформування громадськості про результати діяльності Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області 28 лютого 2019 року начальник Управління Ксенія Лук’янець представила Публічний звіт за підсумками роботи УДМС України в Чернігівській області у 2018 році. У заході взяли участь заступник начальника Управління Наталія Кирієнко, керівники структурних підрозділів, представники громадських організацій та засобів масової інформації.

На початку заходу Ксенія Лук’янець висловила свою вдячність голові Чернігівської обласної організації Профспілки працівників державних установ Бойправ Марії Василівні за вагомий особистий внесок у поліпшення стану соціально-трудових відносин, розвиток та розбудову органів державної влади у сфері надання адміністративних послуг та тісну співпрацю та вручила Подяку.

В ході виступу Начальник зазначила, що не зважаючи на складну соціальну та економічну ситуацію в Україні, УДМС України в Чернігівській області не перестає успішно розвиватися та модернізуватися  згідно вимог сьогодення.

Однією із головних подій 2018 року стало відкриття на базі УДМС України в Чернігівській  області «Паспортного центру»  з обслуговування громадян щодо оформлення біометричних документів сучасного Європейського зразка. 

Перевагами Паспортного центру стали 6 автоматизованих робочих місць для оформлення біометричних документів, велика площа для комфортного обслуговування громадян - майже 160  квадратних метрів, термінал для швидкої оплати послуг, дитячий ігровий куточок. До того ж Центр працює за принципом відкритого простору – технологія open space і приймає близько 300 громадян в день при повному навантаженні.

У зв’язку з відкриттям Паспортного центру, в Управлінні за 2018 рік було оформлено паспортів громадянина України для виїзду за кордон - 14 509, що на 15,6 % більше ніж у 2017 році. Всього за 2018 рік в УДМС України в Чернігівській області та його територіальних підрозділах було оформлено 32 026 тис. паспортів громадянина України у формі ID-картки, що на 4,6 % більше ніж за 12 місяців 2017 року та  79 099 тис. паспортів громадянина України для виїзду за кордон, що на 35,2 % більше ніж минулого року.          

Одним із пріоритетних напрямків роботи УДМС України в Чернігівській області є реалізація державної політики у сфері міграції, в тому числі протидії нелегальній міграції, біженців та інших, визначених законодавством категорій мігрантів.

На сьогодні на території Чернігівської області офіційно проживає 7 354  іноземних громадян з яких 764 особи проживає тимчасово.

З метою посилення контролю міграційних потоків, у 2018 році Міграційною службою Чернігівської області ініційовано, узгоджено та підписано Комплексний план взаємодії УДМС, ГУНП, УСБУ в Чернігівській області, Чернігівського прикордонного загону ПнРУ ДПСУ, УПП в Чернігівській області Департаменту патрульної поліції, третього батальйону військової частини 3066 Національної гвардії України з питань ефективної взаємодії щодо запобігання нелегальній міграції та створення іміджу держави, яка здатна контролювати власну територію, захищати державні кордони та забезпечувати  високий рівень національної безпеки в міграційній сфері.

Налагоджено співпрацю з Управлінням освіти і науки Чернігівської ОДА та ВУЗами області, завдяки якій проводиться контроль та моніторинг перебування іноземних студентів, які навчаються на Чернігівщині, з Чернігівським обласним Центром зайнятості, Головним управлінням ДФС у Чернігівській області та Управлінням Держпраці у Чернігівській області.

Ще одним не менш важливим завдання ДМС є виконання Державної соціальної програми щодо протидії торгівлі людьми. В цьому напрямку налагоджена тісна співпраця з Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини, а саме з представником МОМ в області та Департаментом сім’ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації.

Основними досягненнями УДМС України в Чернігівській області Ксенія Вікторівна назвала:

  • запровадження єдиних правил надання адміністративних послуг(СОП);
  • переведення в цифровий формат подання заяви про видачу паспорта громадянина України;
  • в електронному сервісі додано функцію формування заяви-анкети для отримання паспортних документів за QR-кодом;
  • запровадження електронної оплати за адміністративні послуги під час запису в електронну чергу;
  • електронна черга працює у всіх 24 територіальних підрозділах;
  • збільшення кількості місць для запису в електронну чергу в Бахмацькому, Ніжинському, Прилуцькому територіальних підрозділах та підрозділах районів міста Чернігова;
  • підключення 2 ЦНАП із 2 робочими станціями;
  • остаточно подолані черги на оформлення закордонного паспорта, що утворилися після запровадження безвізу;
  • верифікація осіб  по  фотозображенню  при   неможливості   верифікації  за відбитками пальців;
  • запровадження системи біометричної верифікації та біометричної посвідки для іноземців;
  • посилення взаємодії між органами державної влади для запобігання нелегальній міграції.

Також варто зазначити, що завдяки діям персоналу за надання адміністративних послуг населенню до місцевих бюджетів перераховано у 2018 – 30 997 062,30 грн, що у 1,5 рази більше ніж у попередньому році. За порушення вимог міграційного законодавства  стягнуто штрафів на суму 754 755 грн. , що в 2,5 рази більше ніж минулого року.

Пріоритетними завданнями міграційної служби у 2019 році і надалі залишається підвищення рівня якості надання адміністративних послуг, інформатизація діяльності УДМС та розвиток електронних сервісів для громадян, оновлення матеріально-технічного та програмного забезпечення для покращення умов надання послуг, удосконалення процесів стандартизації та уніфікації всіх процесів роботи, налагодження тісної співпраці з органами виконавчої влади, громадськими та релігійними об’єднаннями з метою протидії нелегальній міграції, протидія і профілактика корупції та підвищення рівня професійної компетентності працівників УДМС. 

Після закінчення презентації Наталія Кулікова представник МОМ в Чернігівській області  від імені громадської організації «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» подякувала Ксенії Вікторівні за плідну співпрацю та вручила Подяку за професіоналізм,  активну життєву та громадську позицію та невичерпну енергію. Від імені Голови профспілки Ю.М. Піжука, голова Чернігівської обласної організації Профспілки Бойправ Марія Василівна вручила начальнику Управління  посвідчення про нагородження почесним знаком Профспілки працівників державних установ України «За соціальний діалог».

Управління ДМС у Чернігівській області