Отримай ID та ЗНО успішно пройди

Отримай ID та ЗНО успішно пройди

Отримай ID та ЗНО успішно пройди

З 5 лютого в Україні розпочато підготовку до чергової державної підсумкової атестації у формі ЗНО. Цього року реєстрація для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні триватиме до 25 березня.

Щоб успішно зареєструватися для участі в ЗНО, в першу чергу необхідно сформувати пакет відповідних документів, серед яких одним з найважливіших є паспорт громадянина України.

На сьогоднішній день документування паспортом громадянина України вперше відбувається по досягненню 14-річного віку. Оформлення можна здійснити у територіальному підрозділі ДМС, або у ЦНАП за місцем реєстрації, або проживання.

Відсутність паспорта може завадити випускникам взяти участь у державній підсумковій атестації, саме тому з 1 березня працівниками УДМС України в Херсонській області розпочато активну роз’яснювальну роботу, направлену на інформування населення щодо необхідності своєчасного оформлення документів, що підтверджують громадянство України.

Одними з перших закладів у яких відбулися освітні заходи стали ЗОШ №47 та Херсонський ліцей журналістики, бізнесу та правознавства Херсонської міської ради , що розташовані на території Корабельного району міста Херсон.

Під час проведення заходів учням та керівникам освітніх закладів роз’яснено деякі вимоги законодавства та процедуру оформлення паспорта у вигляді ID-картки по досягненню 14-річного віку, а також наголошено на необхідності своєчасного документування паспортом громадянина України, особливо вперше.

Працівники Корабельного підрозділу УДМС планують протягом березня 2019 року провести такі заходи у всіх загальноосвітніх навчальних закладах району з метою інформування населяння та зменшення кількості випускників, які через несвоєчасне оформлення паспорта були змушені відмовитися від заповітної мрії вступи до ВНЗ у 2019 році.

Також до інформаційних заходів долучилися інші територіальні підрозділи міграційної служби Херсонщини.

Управління ДМС у Херсонській області