УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Хмельниччині проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо документування ID-картками…

На Хмельниччині проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо документування ID-картками учнів загальноосвітніх навчальних закладів області

На Хмельниччині  проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо документування  ID-картками учнів загальноосвітніх навчальних закладів області

Перший паспорт громадянина України, згідно із чинним законодавством, особа отримує при досягненні 14-річного віку, тому особливої уваги на сьогодні набувають юні громадяни- випускники загальноосвітніх навчальних закладів області.

З метою сприяння учням в отриманні такого документу для своєчасної реєстрації у ЗНО, яке триватиме до 25 березня, міграційною службою області під керівництвом начальника Управління Олега Панькова, здійснюється ряд організаційно-практичних заходів щодо якісного надання адміністративної послуги вищевказаній категорії громадян.

Першочергово, керівники територіальних підрозділів Управління провели робочі зустрічі із представниками місцевих управлінь (відділів) освіти та поінформували про вимоги законодавства щодо процедури оформлення та термінів виготовлення ID-картки.

Разом з тим, по області проводиться роз’яснювальна робота із населенням через місцеві засоби масової інформації щодо основних переваг паспорта громадянина України нового зразка у сучасному суспільстві, а також додатково надається консультативна допомога школярам працівниками міграційної служби на місцях.

Нагадуємо, що подати документи на оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки вперше, до територіального підрозділу міграційної служби можливо лише за зареєстрованим місцем проживання.

Ознайомитися із переліком територіальних підрозділів Управління ДМС України в Хмельницькій області можна на офіційному веб-сайті ДМС України за посиланням.

В разі виникнення питань у громадян, просимо звертатись на телефони «гарячої лінії» Управління: (0382) 63-80-56, 65-03-06.

Управління ДМС у Хмельницькій області