«ID-картка – зручний, надійний та повнофункціональний паспортний документ громадянина України»…

«ID-картка – зручний, надійний та повнофункціональний паспортний документ громадянина України» - тема брифінгу начальника УДМС України в Чернігівській області

«ID-картка – зручний, надійний та повнофункціональний паспортний документ громадянина України» - тема брифінгу начальника УДМС України в Чернігівській області

5 березня відбувся брифінг начальника Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області Ксенії Лук’янець, за участі представників місцевих телерадіоканалів та друкованих ЗМІ.

Під час виступу Ксенія Вікторівна розповіла журналістам про переваги паспорта громадянина України у формі ID-картки та запевнила, що це сучасний, надійний, безпечний та зручний паспортний документ  який, до того ж, неможливо підробити.

Ще одним не менш важливим питанням стало доступність оформлення ID-картки. Завдяки вдосконаленню електронних сервісів, на сьогодні  із 24 територіальних підрозділів УДМС України в Чернігівській області, майже у всі можна вільно записатися до електронної черги на офіційному сайті ДМС на найближчі дні та на зручний час. Там, де місць в онлайн-сервісі немає - можна прийти і оформити паспорт через поточну чергу або звернутися до ЦНАП. Також, якщо оформлювати ID-картку вже не вперше, можна звернутися до «Паспортного центру», що на базі Управління.

В ході брифінгу начальник наголосила, що ID-картка є повнофункціональним та самостійним документом, який посвідчує особу і підтверджує громадянство.

Крім того, згідно роз’яснень ЦВК, паспорт є основним документом для реалізації виборчого права, в незалежності чи він у формі книжечки чи картки. Якщо громадянин має паспорт у формі ID-картки то будь-яких додаткових довідок чи витягу з ЄДДР при собі мати непотрібно.

Також очільниця Служби нагадала про необхідність своєчасного оформлення ID-картки 14-річними школярами для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні, адже однією із умов для реєстрації на ЗНО є наявність паспорта громадянина України.

Після виступу Ксенія Вікторівна відповіла на всі запитання журналістів, які активно цікавилися оформленням та можливостями ID-картки.

Управління ДМС у Чернігівській області