Оформити і користуватися #ID_це_просто!

Оформити і користуватися #ID_це_просто!

Оформити і користуватися #ID_це_просто!

В Івано-Франківській області діють 15 територіальних підрозділів міграційної служби, де можна оформити паспорт за місцем реєстрації людини. Крім того, національний паспорт у формі ID-картки оформляється у 3-ох Центрах надання адміністративних послуг (Івано-Франківськ, Калуш, Надвірна).

Щороку міграційною службою вживаються системні заходи щодо покращення умов та оптимізації надання послуг з оформлення біометричних паспортів.

З цією метою, а також  для зручності  громадян  у всіх районних підрозділах УДМС в області запроваджено електронну чергу, тобто адміністративну послугу можна отримати за допомогою онлайн-сервісу. Для цього необхідно зайти на офіційний сайт ДМС України і скористатись сервісом «Електронна черга».

Збільшення штатної чисельності працівників та кількості автоматизованих робочих станцій у підрозділах міграційної служби дозволяють розширити можливості електронної черги. Якщо раніше у великих підрозділах по електронній черзі національний паспорт оформляли щодня по 5 осіб, а в малих – по 3 особи, то вже з цього місяця можливість скористатися сервісом «Електронна черга» у кожному з територіальних підрозділів УДМС щодня матимуть від 9 до 13 громадян.

У 2018 році в Івано-Франківській області оформлено паспорти громадянина України у формі ID-картки майже  46 тисячам громадян. А упродовж січня-лютого власниками сучасного, надійного та зручного у користуванні засобу ідентифікації особи нових стали 9496 громадян.

Управління ДМС в Івано-Франківській області