УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У студії одного з найрейтинговіших телеканалів Житомирщини C-TV спілкувалися про ID-паспорти

У студії одного з найрейтинговіших телеканалів Житомирщини C-TV спілкувалися про ID-паспорти

У студії одного з найрейтинговіших телеканалів Житомирщини C-TV спілкувалися про ID-паспорти

Сьогодні, на Житомирському обласному телеканалі  C-TV заступник начальника Управління ДМС в області Сергій Сарата розповів про оформлення паспортів громадян України у вигляді id-картки.

У зв’язку із завершенням реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання, заступник начальника УДМС звернувся до батьків та цьогорічних випускників загально-освітніх навчальних закладів щодо необхідності оформлення паспортів громадянина України, без чого така реєстрація неможлива.

Під час спілкування Сергій Броніславович також зазначив, що id-картка захищена від підробок, більш зручна, тому що вона має охайний вигляд, на ній відображена уся необхідна інформація, у тому числі і в безконтактному електронному носії, також відображений реєстраційний номер облікової картки платника податків, що суттєво спрощує користування.

За минулий 2018 рік майже 43 тисячі жителів області оформили відповідний паспорт вигляді id-картки. Лише за перші два місяці цього року до підрозділів міграційної служби Житомирщини за такою послугою звернулося більше 9 тисяч громадян.

Відповідаючи на запитання, Сергій Броніславович розповів, що у 2018 році внесено зміни до законодавства, відповідно до яких відкрито можливість заміни паспорта-книжки на id -картку за бажанням власника документа. До цього часу заміна здійснювалася виключно у разі зміни даних особи, втрати або непридатності до використання паспорта-книжки, також id -картка видавалася як перший паспорт по досягненню 14-річного віку (до листопада 2016 року - 16-річного).

Також заступник начальника УДМС наголосив, що міграційна служба робить все можливе, щоб школярі встигли оформити паспорт до ЗНО, але слід розуміти, що паспорт виготовляють у Києві, і на проведення процедур з ідентифікації також потрібен час. Тому оформлювати документ необхідно заздалегідь.

Управління ДМС у Житомирській області