УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У міграційній службі Кіровоградщини журналістам розповіли про особливості оформлення та користування…

У міграційній службі Кіровоградщини журналістам розповіли про особливості оформлення та користування ID-карткою

У міграційній службі Кіровоградщини журналістам розповіли про особливості оформлення та користування ID-карткою

6 березня відбувся брифінг начальника Управління ДМС України в Кіровоградській області Володимира Гончаренка для представників місцевих ЗМІ.

Під час зустрічі присутні змогли отримати інформацію про порядок оформлення паспорта громадянина України у формі картки. Особливу увагу було зосереджено на питанні доступності оформлення ID-картки по всій території області. До речі, на території Кіровоградщини діє 24 територіальні підрозділи ДМС, які здійснюють оформлення паспортів у формі картки. Додатково було наголошено на можливості запису до електронної черги на офіційному веб-сайті ДМС України.

Детально Володимир Олександрович зупинився на проведенні Управлінням ДМС України в області інформаційної кампанії щодо необхідності своєчасного оформлення школярам, які досягли 14-річного віку, та випускникам загальноосвітніх навчальних закладів паспортів громадянина України для реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання. У рамках цієї кампанії були проведені наради та зустрічі з керівництвом управлінь (відділів) освіти, а також з директорами ЗНЗ.

Начальник УДМС в області підкреслив головну перевагу ID-картки: паспорт громадянина України у формі картки неможливо підробити,  так як він містить безконтактний електронний носій, який використовується з метою здійснення комплексу заходів, пов’язаних з ідентифікацією особи.

У ході розмови було акцентовано на тому, що ID-картка є повнофункціональною, тобто це самостійний документ, який посвідчує особу і підтверджує громадянство.

Окремо було відзначено те, що у грудні 2018 року було оприлюднено постанову ЦВК, у якій можна знайти відповіді на більшість питань, пов’язаних із використанням паспорта громадянина України при голосуванні на виборах Президента України. Зокрема йдеться про те, що одним із документів, які посвідчують особу та підтверджують громадянство України на виборах, є паспорт громадянина України, який може бути представлений у вигляді  книжечки або картки.  Також зазначено, що окрім ID-картки чи паспорта-книжечки для участі в голосуванні не потрібно подавати ніяких додаткових документів.

Управління ДМС у Кіровоградській області