Працівниками УДМС Хмельниччини видворено громадянина Республіки Бангладеш під час здійснення профілактичних…

Працівниками УДМС Хмельниччини видворено громадянина Республіки Бангладеш під час здійснення профілактичних заходів у міграційній сфері під умовною назвою ”Мігрант”

Працівниками УДМС Хмельниччини видворено громадянина Республіки Бангладеш під час здійснення профілактичних заходів у міграційній сфері під умовною назвою ”Мігрант”

З 1 березня поточного року по всій території України розпочато проведення цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант», з метою виявлення іноземців та осіб без громадянства, які нелегально перебувають на території України та притягнення їх до відповідальності згідно чинного законодавства.

Ще в минулому році, під час відпрацювання вищевказаних заходів, було виявлено групу іноземних громадян - вихідців із Народної Республіки Бангладеш, які здійснили перетин кордону нелегально поза пунктом пропуску державного кордону та не мали при собі жодних документів, які б посвідчували особу.

20 серпня 2018 року Хмельницьким міськрайонним судом було прийнято рішення щодо затримання іноземців строком на шість місяців із поміщенням їх до Волинського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні з метою проведення процедури ідентифікації та після її завершення - в примусовому порядку видворити їх із території України.

5 березня 2019 року з метою забезпечення виконання рішення суду, одного іноземця- громадянина Народної Республіки Бангладеш, працівниками відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС області було видворено в примусовому порядку за межі держави через ОКПП «Київ» Бориспіль.

Зазначеному іноземцю на підставі ст.30 ЗУ « Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» заборонено в’їзд в Україну строком на 5 років.

Організація роботи по протидії нелегальній міграції залишається одним із пріоритетних напрямків діяльності ДМС України та знаходиться на постійному контролі керівництва Управління ДМС України в Хмельницькій області.

Управління ДМС у Хмельницькій області