У Донецькому регіоні проведено підготовчі заходи до цільових профілактичних заходів під умовною…

У Донецькому регіоні проведено підготовчі заходи до цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант»

У Донецькому регіоні проведено підготовчі заходи до цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант»

Нелегальна міграція залишається однією з найважливіших проблем сьогодення. Її вплив та наслідки значною мірою позначаються на соціально-економічній та правовій сферах життя. Перебуваючи транзитом на теренах нашої держави або залишаючись у країні на певний період часу, нелегали створюють чималі проблеми, а інколи і небезпеку для суспільства.

На теперішній час Головним управлінням ДМС України в Донецькій області здійснюється низка заходів із проведення підготовчих дій для системного та комплексного проведення цільових профілактичних заходів «Мігрант».        

Так, 11 березня з врахуванням територіальних особливостей розташування державних органів та установ, у м. Краматорську та м. Маріуполі проведено міжвідомчі наради з питань підготовки та проведення заходів «Мігрант» на території області. Серед питань, що обговорювались: розгорнення діяльності міжвідомчих ситуаційних центрів з метою забезпечення обміну інформацією, доступу в установленому порядку до баз даних; координації дій; механізмів відпрацювання об’єктив, виявлення та притягнення правопорушників законодавства про правовий статус іноземців та ОБГ до відповідальності та інші.

Активну участь у обговорені зазначених питань прийняли  ГУ НП в Донецькій області, Краматорський та Донецький прикордонні загони, Управління патрульної поліції у Донецькій області, Головне управління Держпраці в Донецькій області, Головне управління ДСНС у Донецькій області, відділ організації служби з охорони громадського порядку військової частини №3057 (Національна гвардія) та за участю представників Головного управління Служби безпеки України в Донецькій і Луганській областях.      

Головне управління ДМС у Донецькій області