Шлях до співпраці та взаємодії

Шлях до співпраці та взаємодії

Шлях до співпраці та взаємодії

В смт Тарутине відбулась робоча зустріч начальника Тарутинського РС ГУ ДМС України в Одеські області Анастасії Лях з начальником Тарутинського РС філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області Євдокії Бабалик та заступником начальника Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУ НП України в Одеській області Андрієм Кащі.

Метою зустрічі було обговорення Закону України «Про соціальну адаптацію осіб, які відбувають чи відбували покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк».

Під час зустрічі увага була направлена проблемним питанням, які виникають після звільнення з місць обмеження або позбавлення волі, а саме: відновлення документів, що посвідчують особу громадянином України, можливість надання житла, проблем реєстрації осіб, які звільняються з місць позбавлення або обмеження волі і можливі шляхи їх вирішення.

На сьогодні питання щодо документування осіб, які звільняються з місць обмеження та позбавлення волі і повертаються до звичайного життя є досить актуальним.

Коли  все впорядку з документами, то це може надати можливість кожній звільненій особі в подальшому уникнути конфліктів із законом та вести правослухняний спосіб життя.

Головне управління ДМС в Одеській області