На Закарпатті готуються до операції «Мігрант»

На Закарпатті готуються до операції «Мігрант»

На Закарпатті готуються до операції «Мігрант»

У Головному управлінні ДМС України в Закарпатській області відбулася міжвідомча нарада з питань протидії нелегальній міграції. У її роботі взяли участь начальник міграційної служби краю Ігор Михайлишин, керівники структурних підрозділів служби, які відповідають за даний напрямок роботи, співробітник УСБУ в області, ГУНП, представники Чопського та Мукачівського прикордонних загонів, управління держпраці та обласного центру зайнятості.

Обговорювалися питання організації взаємодії служб в ході проведення підготовчого етапу цільових профілактичних заходів із виявлення іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території нашої країни, обміну інформацією з цього приводу.

У ході зустрічі йшлося про підвищення ефективності заходів шляхом організації спільної перевірки місць можливого перебування іноземців, дотримання керівниками підприємств встановленого порядку працевлаштування іноземних громадян, відпрацювання прикордонних районів області з метою виявлення стійких каналів транзиту незаконних мігрантів.

Наразі на обліку Головного управління міграційної служби Закарпаття перебуває 2466 іммігрантів та 2605 іноземців, документованих посвідкою на тимчасове проживання.

Головне управління ДМС у Закарпатській області