В Запоріжжі обговорили міжвідомче співробітництво у боротьбі з нелегальною міграцією

В Запоріжжі обговорили міжвідомче співробітництво у боротьбі з нелегальною міграцією

В Запоріжжі обговорили міжвідомче співробітництво у боротьбі з нелегальною міграцією

Не припиняється співпраця Управління міграційної служби Запорізької області із силовими та правоохоронними відомствами області у сфері протидії нелегальній міграції. З 1 березня на виконання рішення колегії МВС під головуванням міністра внутрішніх справ України Управлінням ДМС України в Запорізькій області здійснюється низка заходів із проведення підготовчих дій для системного та комплексного проведення цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант».       

Сьогодні в приміщенні Головного управління Національної поліції України в Запорізькій області відбулася міжвідомча координаційна нарада, участь в якій взяли представники Управління ДМС України в Запорізькій області, ГУ НП в Запорізькій області, Управління патрульної служби в Запорізькій області Департаменту патрульної поліції НП України, УСБУ в Запорізькій області, Бердянського прикордонного загону, міжрайонного оперативно-розшукового відділу (з м.д. Бердянськ) ОРУ Азово-Черноморського регіонального Управління державної прикордонної служби України, Нацгвардії України, УСР  ГУНП в Запорізькій області, ГУ Держпраці у Запорізькій області.

Заступник начальника Управління-начальник відділу у справах іноземців та осіб без громадянства УДМС України в Запорізькій області Михайло Тихонський , відкриваючи нараду, повідомив про необхідність належної організації та проведення спільних скоординованих заходів, вироблення дієвих механізмів вирішення проблемних питань, які виникали в ході реалізації практичної фази попередніх цільових профілактичних заходів. Визначив певні недоліки в минулому в організації взаємодії зацікавлених органів і служби у сфері протидії нелегальній міграції, які слід враховувати під час спільної роботи.

Присутні обговорили механізмів взаємодії в рамках діючого законодавства, підготовку, інструктаж та координацію співпраці, наголосили  на недопущенні порушень прав іноземних громадян під час проведення операції, практичний етап якої запланований з 16 березня по 31 травня цього року.

Управління ДМС у Запорізькій області