УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Щоб проголосувати

Щоб проголосувати

У засіданні робочої групи Тальнівської районної державної адміністрації взяла участь завідувач Тальнівського РС УДМС України в Черкаській області Оксана Кришталь. Ключові питання порядку денного − підготовка та проведення чергових виборів Президента України, забезпечення законності і правопорядку під час виборів тощо.

Оксана Кришталь зазначила, що, оскільки до 31 березня залишилося зовсім небагато часу, громадянам доцільно вже зараз подбати про відновлення втрачених документів та перевірити себе у списках виборців (Державний реєстр виборців ). Адже виборець, включений до списку виборців, отримує виборчий бюлетень за умови пред’явлення паспорта громадянина України як у формі книжечки, так і у формі картки – ID.

Крім того, якщо плануєте голосувати не за місцем реєстрації потрібно до 25 березня звернутися із заявою про зміну місця голосування до органу ведення Реєстру виборців (адреси та графік роботи органів ведення Реєстру виборців), паспортом громадянина України та документами, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування.

Нагадуємо, що терміни виготовлення паспорта у формі картки 10 та 20 робочих днів. Якщо втратили або обмінюєте паспорт-книжечку зразка 1994 року – необхідно звертатися до підрозділу міграційної служби за зареєстрованим місцем проживання (адреси та графік роботи підрозділів міграційної служби), для обміну або відновлення втраченої ID-картки – до будь-якого підрозділу міграційної служби.

Управління ДМС у Черкаській області