У міграційній службі Донеччини проведено антикорупційні заняття

У міграційній службі Донеччини проведено антикорупційні заняття

У міграційній службі Донеччини проведено антикорупційні заняття

14 березня в Головному управлінні ДМС України в Донецькій області, відповідно до вимог Положення про профілактику правопорушень, пов’язаних із здійсненням службової діяльності працівниками Державної міграційної служби України, проведено навчання загальної профілактики правопорушень з керівниками структурних та територіальних підрозділів.

Головним спеціалістом із питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДМС України в Донецькій області Галиною Пігаревою, у формі інтерактивного навчання з використанням візуальних матеріалів надала роз’яснення, що таке антикорупційна реформа, яким має бути новий український посадовець, які механізми запобігання та протидії. Окремо були надані роз’яснення стосовно поняття та сутності «неправомірної вигоди» (відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» та ст.364-1 Кримінального кодексу України), «неправомірної вигоди у значному розмірі» (відповідно до ст.368 Кримінального кодексу України), «корупційного правопорушення» та «правопорушення, пов’язаного з корупцією» (відповідно до Закону України «Про запобігання корупції»).

Також було акцентовано увагу стосовно відповідальності, передбаченої чинним законодавством України, у разі вчинення корупційних правопорушень посадовими особами під час виконання своїх службових повноважень та можливими санкціями за вчинені кримінальні правопорушення.

Окремо наголошено на неухильному дотриманні працівниками структурних та територіальних підрозділів вимог антикорупційного законодавства України, загальних правил етичної поведінки та комунікаційного стандарту працівника ДМС України.

Головне управління ДМС у Донецькій області