УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У Вінниці відбулася координаційна нарада щодо проведення операції «Мігрант»

У Вінниці відбулася координаційна нарада щодо проведення операції «Мігрант»

У Вінниці відбулася координаційна нарада щодо проведення операції «Мігрант»

14 березня у Вінницькому міському відділі поліції за головуванням начальника УДМС Вінниччини Бориса Наливайка відбулася координаційна нарада представників поліції та міграційної служби.

У спільній нараді прийняли участь начальник Вінницького міського відділу поліції Сергій Синявський, заступник начальника міського відділу поліції Олександр Хмеляр, керівники підрозділів та підлеглі. На нараді розглядалися питання проведення практичного етапу загальнодержавних профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант».

Представники поліції та Державної міграційної служби обговорили план спільних дій і заходів щодо виявлення іноземців-правопорушників.

Зокрема розглядалися питання попередження та виявлення фактів незаконного перебування на території області іноземців або осіб без громадянства, запобігання вчинення ними порушень законодавства України, адже з 1 березня розпочався практичний етап загальнодержавних профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант».

Борис Наливайко поінформував, що в області налічується понад 10 тисяч іноземців, які тут постійно проживають, а також тимчасово проживають понад 2900 іноземних громадян. Крім того у ВУЗах м. Вінниці навчається 2595 іноземних студентів.

За словами Бориса Наливайка, не всі іноземці, які тимчасово перебувають, проживають, навчаються та працюють на території області, дотримуються чинного законодавства, тому міграційна служба спільно з іншими правоохоронними органами вживає можливих заходів, аби запобігти порушенням законодавства.

Було доведено, що у поточному році виявлено 156 незаконних мігрантів, відносно 47-ми прийняті рішення про примусове повернення до країн походження та 37 рішень виконано. Двом іноземним громадянам заборонено в'їзд до України. Одного незаконного мігранта поміщено до пункту тимчасового тримання іноземців.

Борис Наливайко також наголосив на вжитті вичерпних заходів щодо забезпечення реальних результаті. Нами буде вжито максимум зусиль взаємодії та обміну інформації з ГУНП, УСБУ, прикордонниками та іншими. Для цього левова частина працівників міграційної служби буде переведена на посилений режим роботи та визначені чергові співробітники.

У ході профілактичних заходів спільні мобільні групи перевірятимуть місця перебування іноземних громадян, зокрема, вокзали, ринки, навчальні заклади, гуртожитки, готелі.

Усі порушники будуть притягнуті до відповідальності, до них будуть вжиті заходи примусового характеру, а за необхідності, їх буде видворено за межі держави.

Управління ДМС у Вінницькій області