Працівники Слов’янського міського відділу взяли участь в координаційній нараді

Працівники Слов’янського міського відділу взяли участь в координаційній нараді

Працівники Слов’янського міського відділу взяли участь в координаційній нараді

Днями в офісі Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, який розміщується в м. Слов’янську, відбулася координаційна зустріч за темою «Правовий захист осіб без громадянства.  Попередження випадків без громадянства», організована Благодійним Фондом «Право на захист» спільно з Агентством ООН у справах біженці, в якій безпосередню участь приймали працівники Слов’янського міського відділу та Головного Управління ДМС України в Донецькій області.

У рамках зустрічі учасники обговорили питання легалізації та документування осіб без громадянства, а також проблемні питання документування осіб, які зареєстровані або документовані в зоні проведення ООС та втратили документи, встановлення особи та документування ромів, осіб, що звільнилися з місць позбавлення волі без паспортів, а також реєстрація новонароджених дітей, які народилися на тимчасово окупованій території, та їх батьки мають певні труднощі в державній реєстрації народження та одержання свідоцтва про народження встановленого зразку. 

Зазначимо, що Благодійна організація «Благодійний Фонд «Право на захист» надає безоплатну правову допомогу біженцям, шукачам притулку, особам без громадянства, внутрішньо-переміщеним особам. Із березня 2019 року проект розпочав свою діяльність у Донецькій області, офіси прийому з надання безоплатної правової допомоги особам без громадянства: м. Слов’янську, вул. Університетська, буд. 28 з 9:00 до 18:00, тел. +38 050 011 77 10, + 38 050 011 76 01, в м. Маріуполь, вул. Італійська, 222 з 9:00 до 18:00, тел. +38 050 011 75 99, +38 050 011 75 80.

Головне управління ДМС у Донецькій області