На запоріжчині тривають рейди з виявлення нелегальних мігрантів

На запоріжчині тривають рейди з виявлення нелегальних мігрантів

На запоріжчині тривають рейди з виявлення нелегальних мігрантів

Міграційники Запоріжжя продовжують виявляти нелегальних мігрантів у рамках операції «Мігрант». Так вчора відділом організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС України в Запорізькій області разом з СБУ та ГУ НП області були проведені спільні відпрацювання ринків оптово-роздрібної торгівлі та перевірки закладів національних кухонь у центрі міста.

За результатами роботи було виявлено трьох нелегальних мігрантів - громадян Узбекистану, Азербайджану та Королівства Марокко. Один з нелегалів займався торгівлею, а інші працювали у закладах швидкого харчування - готували шаурму для запорожців.

Відносно порушників було складено адміністративні протоколи за ч.1 ст.203 КУпАП (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України)  та прийняті рішення про їх примусове повернення з України, із забороною в’їзду на 3 роки.

Ще у відношенні двох порушників міграційного законодавств складено адміністративні протоколи  за порушення правил перебування в Україні - громадянин Грузії недотримався встановленого порядку пересування і зміни місця проживання, а Туреччини - проживав по недійсним документам (не обміняв посвідку на постійне проживання по досягненню 45-ти років).

Міграційна служба вкотре нагадує іноземним громадянам,  які завітали до України, що порушення строків перебування на території держави  та незаконне працевлаштування тягнуть за собою заходи адміністративного впливу, в тому числі примусове повернення на батьківщину.

Управління ДМС у Запорізькій області