На Буковині примусово повернуть громадян Узбекистану та РФ

На Буковині примусово повернуть громадян Узбекистану та РФ

На Буковині примусово повернуть громадян Узбекистану та РФ

Під час проведення операції «Мігрант» працівниками Чернівецького МВ та відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС у Чернівецькій області у співпраці зі співробітниками структурних та районних підрозділів ГУ НП у Чернівецькій області виявлено громадян Республіки Узбекистан та РФ, котрі ухилялися від своєчасного виїзду з України після завершення терміну перебування.

Порушників притягнуто до адмін-відповідальності відповідно до ч.1 ст. 203 КУпАП, стосовно обох прийнято рішення про примусове повернення. Громадянину Узбекистану при цьому заборонено в’їзд до України терміном на три роки.

Водночас у Герці місцеві міграційники та правоохоронці за аналогічне порушення притягнули до адмін-відповідальності за зазначеною статтею КУпАП громадянина Республіки Молдова. Стосовно іноземця прийнято рішення про примусове повернення.

У Герці та Чернівцях за ст. 206 КУпАП до відповідальності притягнуто також приймаючу сторону – громадян України, які надавали іноземцям житлову площу. Обом порушникам довелося сплатити по 5100 гривень штрафу.

Управління ДМС у Чернівецькій області