На Запоріжжі в рамках операції «Мігрант» перевірили найбільший ринок міста

На Запоріжжі в рамках операції «Мігрант» перевірили найбільший ринок міста

На Запоріжжі в рамках операції «Мігрант» перевірили найбільший ринок міста

Виявлено три нелегальних мігранта та перевірено на законність перебування в Україні близько 150-ти іноземних громадян - такий результат ранкового рейду по перевірці найбільшого центрального ринку міста Запоріжжя «Анголенко» в рамках операції «Мігрант».

Захід було здійснено відділом організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС України в Запорізькій області разом з представниками ГУ НП в Запорізькій області, батальйоном поліції особливого призначення та УБСПТЛ в Запорізькій області.

Іноземців перевіряли не лише на предмет їх підстав перебування в Україні, але й законності здійснення торгівлі.

Виявлені порушники міграційного законодавства: один громадянин Грузії та двоє громадян РФ не мали документів на право проживання в Україні. Олександрівським РВ у м. Запоріжжя УДМС України в Запорізькій області відносно нелегалів було складено адміністративні протоколи за ч.1 ст.203 КУпАП (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України)  та прийняті рішення про їх примусове повернення з України.

Усього з початку проведення операції «Мігрант» в Запорізькій області було виявлено 42 нелегальних мігранта, із них стосовно 10 вже виконано рішення про примусове повернення (для 16-ти із забороною в’їзду до України на три роки).

До адміністративної відповідальності було притягнуто 125 осіб та накладено штрафів на загальну суму 212015 грн, 126996 грн. вже було стягнено на користь держави.

 

Управління ДМС у Запорізькій області