В рамках операції «Мігрант» міграційниками Сумщини завершено процедуру примусового видворення нелегального…

В рамках операції «Мігрант» міграційниками Сумщини завершено процедуру примусового видворення нелегального мігранта – громадянина Російської Федерації

В рамках операції «Мігрант» міграційниками Сумщини завершено процедуру примусового видворення нелегального мігранта – громадянина Російської Федерації

21 березня в рамках проведення заходів з перевірки дотримання іноземцями міграційного законодавства під умовною назвою «Мігрант» через пункт пропуску «Юнаківка», що розташований на кордоні з РФ, за межі території України примусово видворено нелегального мігранта – громадянина РФ.

Порушника міграційного законодавства без документів, що могли б посвідчити його особу, виявлено в обласному центрі у грудні 2018 року.

За даним фактом стосовно іноземця – порушника працівниками Управління ДМС України в Сумській області вжито ряд заходів реагування для поміщення нелегального мігранта до Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців, з метою здійснення ідентифікації особи та оформлення дозвільних документів для виїзду.

30 – ти річний іноземець у Сумах мешкав з 2016 року. Має малолітню дитину. Чому за період проживання на території України не оформив належним чином дозвільні документи пояснити не зміг.

Згідно вимог чинного законодавства, нелегального мігранта притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП (порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України).

Рішення про примусове видворення стосовно іноземця – порушника супроводжується забороною в’їзду на територію України терміном на 5 років.

 

Управління ДМС у Сумській області