У Запоріжжі перевірили місця торгівлі східними солодощами та сухофруктами

У Запоріжжі перевірили місця торгівлі східними солодощами та сухофруктами

У Запоріжжі перевірили місця торгівлі східними солодощами та сухофруктами

В рамках цільової операції «Мігрант» працівниками міграційної служби спільно з ГУ НП в Запорізькій області були перевірені усі місця реалізації східних солодощів та сухофруктів у місті Запоріжжя.

В результаті проведених заходів у приміщенні одного з великих торгівельних центрів  міста було виявлено громадянина Республіки Узбекистан, який здійснював роздрібну торгівлю продовольчими товарами без відповідного дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства.  

Під час здійснення перевірки законності його перебування було встановлено, що 14 лютого 2019 року узбекистанець прибув на територію України у приватних справах до свого знайомого співвітчизника, який запропонував йому, як фізична особа – підприємець, здійснювати торгівлю продовольчими товарами, використовуючи його, як найманого працівника. При цьому дозвіл на застосування праці іноземців та осіб без громадянства не оформлював.

Стосовно двох порушників складено адміністративні протоколи. Стосовно іноземця, який здійснював торгівлю, прийнято рішення про примусове повернення на батьківщину за порушення правил перебування в Україні, а роботодавець за порушення правил працевлаштування іноземців та осіб без громадянства в Україні, сплатить штраф на користь держави (за ст. 204 КУпАП).

Управління ДМС у Запорізькій області