Робота УДМС України в Чернігівській області в сфері протидії нелегальній міграції

Робота УДМС України в Чернігівській області в сфері протидії нелегальній міграції

Робота УДМС України в Чернігівській області в сфері протидії нелегальній міграції

В ході проведення цільових профілактичних заходів щодо нагляду та контролю за виконанням законодавства України в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант», станом на 22 березня Управлінням Державної міграційної служби України в Чернігівській області було організовано та проведено міжвідомчі координаційні наради з керівниками правоохоронних органів та органів виконавчої влади.

До проведення профілактичних заходів у протидії нелегальній міграції залучено більше двохсот працівників серед яких: працівники УДМС України в Чернігівській області, ГУНПУ, зокрема УСР ГУНП, ВБЗПТЛ ГУНП, УПП в Чернігівській області ДПП, УСБУ в Чернігівській області, АДПС та інших правоохоронних органів а також працівники органів державної влади та самоврядування. Спільно з правоохоронними органами проводяться численні перевірки паспортних документів іноземних громадян, що проживають на території  м. Чернігова та Чернігівської області.

За звітний період виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 33 порушника міграційного законодавства, з яких: 28 осіб за ч.1 ст. 203 КУпАП та 5 осіб за ст.205 КУпАП, накладено штрафів на суму 50490 грн., на сьогодні стягнуто 31110 грн. Прийнято 11 рішень про примусове повернення іноземців серед них: 3 особи – громадяни Російської Федерації, 2 особи – громадяни Республіки Азербайджан, 2 особи - громадяни Республіки Грузія, громадяни Республіки Узбекистан, Республіки Вірменія, Республіки Молдова та Киргизької Республіки по 1 особі. Видворено за межі території України громадянина Республіки Узбекистан. Прийнято 2 рішення про заборону в’їзду на територію України а також 2-х осіб розміщено до Чернігівського ПТПІ ДМСУ.

Працівниками УДМС України в Чернігівській області, за дорученням ДМС України, за час проведення цільових профілактичних заходів під у/н «Мігрант» здійснено процедуру видворення громадянки СРВ, яка була затримана та поміщена до Чернігівського ПТПІ працівниками ГУДМС в Харківській області.

 Наразі фахівці міграційної служби Чернігівщини працюють у напрямку розробки шляхів підвищення ефективності проведення профілактичних заходів, зокрема інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення з метою уникнення порушень чинного законодавства у міграційній сфері.

Управління ДМС у Чернігівській області