На Житомирщині тривають цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант»

На Житомирщині тривають цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант»

На Житомирщині тривають цільові профілактичні заходи  під умовною назвою «Мігрант»

На території Житомирської області з 16 березня розпочалась активна фаза цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант». Їх результатом є викриття працівниками міграційної служби, Головного управління поліції, Служби безпеки, Північного регіонального управління Державної прикордонної служби низки протиправних діянь, які суперечать вимогам чинного законодавства про правовий статус іноземців і осіб без громадянства.

З початку операції перевірені місця можливого перебування іноземних громадян, у тому числі гуртожитки, готелі, приватні адреси, навчальні заклади та туристичні організації, а також ринки, вокзали та транспортні засоби.

За час проведення спільних цільових профілактичних заходів було виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 91 порушник паспортно-візових правил.

Територіальними підрозділами Управління ДМС України в Житомирській області виявлено 18 нелегальних мігрантів, у відношенні яких прийнято рішення про примусове повернення іноземців та осіб без громадянства до країн походження.

Двом із них заборонений в’їзд в Україну, трьох із них передано Адміністрації Державної прикордонної служби.

У відповідності до рішення Корольовського районного суду м. Житомира до Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства поміщено громадянку Республіки Узбекистан К., з метою ідентифікації та забезпечення примусового видворення за межі України.

Окрім, виявлених порушників законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, на яких складені адміністративні протоколи, на користь держави стягнуто штрафів на суму більше 100 тисяч гривень.

Управління ДМС у Житомирській області