УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Районні підрозділи Кіровоградщини готуються надавати окремі послуги іноземцям через інформаційну…

Районні підрозділи Кіровоградщини готуються надавати окремі послуги іноземцям через інформаційну систему

Районні підрозділи Кіровоградщини готуються надавати окремі послуги іноземцям через інформаційну систему

З 2 квітня прийом та розгляд документів щодо надання дозволів на імміграцію в Україну та продовження строку перебування в державі іноземцям та особам без громадянства буде здійснюватись за допомогою інформаційної підсистеми "Облік іноземців та біженців" ЄІАС УМП.       

Такі послуги будуть надаватись за міжнародним принципом: документи іноземці та особи без громадянства подаватимуть до "фронт-офісів", а розглядатимуть їх заяви фахівці "бек-офісів".

При поданні документів на оформлення дозволу на імміграцію та продовження терміну перебування відповідна інформація буде вноситись до Єдиного державного демографічного реєстру, а іноземці та особи без громадянства проходитимуть процедуру ідентифікації особи.

Відтак, керівники та спеціалісти територіальних підрозділів УДМС вже пройшли перший теоретичний етап навчання щодо роботи засобами інформаційної підсистеми "Облік іноземців та біженців". Здобутими знаннями на тренінгу: "Нові можливості модернізації інформаційної версії інформаційної системи "Облік іноземців та біженців", який відбувся у Державній міграційній службі, ділилась завідувач сектору централізованого оформлення документів для іноземців та осіб без громадянства УДМС Інна Луньова.

Надалі заплановано проведення практичного етапу опанування інформаційної системи "Облік іноземців та біженців" у частині оформлення дозволів на імміграцію та продовження терміну перебування в Україні.

Управління ДМС у Кіровоградській області