В Чернігові за круглим столом з представниками готельного бізнесу обговорили методи протидії нелегальній…

В Чернігові за круглим столом з представниками готельного бізнесу обговорили методи протидії нелегальній міграції

В Чернігові за круглим столом з представниками готельного бізнесу обговорили методи протидії нелегальній міграції

27 березня в рамках проведення цільових профілактичних заходів щодо нагляду та контролю за виконанням законодавства України в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант», в УДМС України в Чернігівській області відбулося засідання круглого столу, щодо роз’яснення міграційного законодавства на тему: «Ризики для держави та адміністративна відповідальність громадян за перебування нелегальних мігрантів в Україні».

Засідання відбулося під керівництвом начальника Управління Ксенії Лук’янець, за участі першого заступника начальника Управління, начальника відділу у справах іноземців та осіб без громадянства УДМС України в Чернігівській області,  представників УСБУ в Чернігівській області, УСР ГУНП в Чернігівській області, міжрайонного оперативно-розшукового відділу ( з м.д. н.п. Чернігів) ОРУ Північного регіонального Управління та представників готелів та хостелів Чернігова та регіону.

У вступному слові начальник Управління звернулася до присутніх представників готелів та хостелів і наголосила на необхідності налагодження взаємодії  та співпраці з питань протидії нелегальній міграції на території Чернігова та області, а також розповіла про основні загрози та ризики незаконного перебування іноземців на території України. Заступник начальника Управління Володимир Олександрович Рудницький навів цифри щодо іноземців, які постійно чи тимчасово проживають на території Чернігівської області і відзначив, що Чернігівщина насамперед є прикордонним регіоном, що також значно підвищує ризики  нелегального перебування іноземців.

Начальник відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Ганна Шаль, в свою чергу, звернула особливу увагу представників готельного бізнесу на деталі, які стосуються переліку документів у іноземних громадян та осіб без громадянства, їх зовнішній вигляд та методи виявлення можливих підробок. В ході розмови начальник відділу детально розповіла про першочерговий порядок дій персоналу організацій та установ у разі виявлення ознак підробки документів та виникнення сумнівів щодо законності перебування іноземців на території нашої держави. Також Ганна Олександрівна наголосила на несенні адміністративної відповідальності юридичними та фізичними особами за перебування нелегальних мігрантів на території  України.

На завершення круглого столу начальник Управління висловила сподівання щодо плідної співпраці та налагодження абсолютно нового рівня взаємодії з адміністраціями готелів та хостелів з метою протидії нелегальній міграції, для забезпечення безпеки та спокою наших громадян.

Управління ДМС у Чернігівській області