В Чернігові виявили та притягнули до адміністративної відповідальності двох нелегалів

В Чернігові виявили та притягнули до адміністративної відповідальності двох нелегалів

В Чернігові виявили та притягнули до адміністративної відповідальності двох нелегалів

27 березня в ході проведення практичного етапу цільових профілактичних заходів щодо нагляду та контролю за виконанням законодавства України в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант», співробітниками УПП в Чернігівській області ДПП спільно з працівниками Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області, з метою перевірки законності перебування на території України, у місті Чернігові був виявлений та доставлений до УДМС України в Чернігівській області громадянин Демократичної  Соціалістичної  Республіки Шрі-Ланка.       

Під час перевірки документів іноземця, працівниками Управління було встановлено,  що вищевказаний громадянин перебуває на території України з порушення міграційного законодавства. Нелегального мігранта було притягнуто до адміністративної відповідальності передбаченою ч. 1 ст. 203 КУпАП з накладенням стягнення у вигляді штрафу та прийнято рішення про примусове повернення із забороною в’їзду. До адміністративної відповідальності,  передбаченою ст. 205 КУпАП, також було притягнуто приймаючу сторону.

Цього ж дня працівниками сектору організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення відділу у справах іноземців та осіб без громадянства УДМС України в Чернігівській області,  був виявлений громадянин  Республіки Білорусь,  який також перебував на території України незаконно. За порушення міграційного законодавства України нелегального мігранта притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП та зобов’язано покинути територію нашої держави протягом 15 діб.

Управління ДМС у Чернігівській області