На Полтавщині триває операція «Мігрант»

На Полтавщині триває операція «Мігрант»

На Полтавщині триває операція «Мігрант»

Із 16 березня до 31 травня в Україні триватиме профілактична операція «Мігрант». Її  мета – виявлення порушень у сфері міграційного законодавства, у тому числі викриття іноземців, які незаконно перебувають на території держави.

У Полтаві, в рамках проведення операції "Мігрант", працівники міграційної служби, правоохоронних органів та держпраці регіону спільними оперативними діями здійснюють превентивні рейди містом.

Так, на цьому тижні, під час перевірки закладів відпочинку виявлено іноземця-студента одного з вищих навчальних закладів м. Полтави, який прибувши на навчання не офіційно працював у кафе. Відносно фізичної особи – підприємця, який надав роботу іноземцю та самого іноземного громадянина складено адміністративні протоколи за порушення порядку працевлаштування.

Порушниками сплачено адміністративні стягнення у вигляді штрафів у повному обсязі.

27 березня в ході перевірки  ринку поблизу торгівельного центру «Київ» виявлено громадянина Азербайджану, який перебуваючи на території України з порушенням, встановлених законодавством строків перебування здійснював торгівельну діяльність. Іноземця притягнуто до адміністративної відповідальності та вживаються заходи щодо власника торгівельної точки для прийняття рішень та правового реагування.

До відома. Станом на 29 березня під час проведення заходів виявлено 61 нелегальних мігрантів, відносно яких прийнято 51 рішення про примусове повернення та 1 рішення про примусове видворення. За результатами накладено штрафів на суму 222340 грн., з яких вже стягнено 126870 грн.

Управління ДМС у Полтавській області