Від переслідувань і репресій білоруси втікають у Львів

Від переслідувань і репресій білоруси втікають у Львів

Від переслідувань і репресій білоруси втікають у Львів

Минулого тижня відбулася зустріч представників Головного управління ДМС у Львівській області, очолюваних першим заступником начальника Іванною Іваночко, з керівником благодійної організації «Міжнародний волонтерський фонд «Наш дім» Олексієм Францкевичом.

Обговорювались проблеми, з якими зіткнулися громадяни Республіки Білорусь, прибувши на територію України.

В минулому році у Міграційну службу Львівщини за дозволом на імміграцію, звернувся лише один громадян Білорусі.

Від Олексія Францкевича дізналися, що у доброчинну організацію у Львові навідалося більше 250 білорусів.  Це люди різного віку та професій, які мігрують у пошуку нового та безпечного життя. Проте більшість, все ж хочуть перечекати ситуацію, яка склалася на батьківщині та повернутися додому. Історія кожного із них  індивідуальна, із власними соціальними потребами. 

Урядом нашої держави багато зроблено для громадян Білорусі:

Легалізація в Україні – одне з найважливіших  питань для білорусів, оскільки проти багатьох із них порушені справи на батьківщині.

Аби уникнути репресій, вони часто бояться звернутися, навіть, у представництво своєї держави на теренах України. А це, в свою чергу, унеможливлює отримати ряд необхідних документів, серед яких: довідка про несудимість; легалізація документів, продовження терміну дії паспорта, після закінчення його строку, втрата документів тощо. Також проблемою залишається відсутність місця проживання.

Враховуючи, що не усі питання належать до повноважень Міграційної служби та вирішення їх потребує компетенції інших відомств, Міграційною службою області скерується лист до ДМС України для їх подальшого реагування.

Загалом Міграційною службою Львівщини 98 громадянам Білорусі видано посвідки на тимчасове проживання та 336 білорусам – посвідки на постійне проживання.

Головне управління ДМС у Львівській області