На Донеччині триває операція «Мігрант»

На Донеччині триває операція «Мігрант»

На Донеччині триває операція «Мігрант»

На Донеччині триває проведення цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю  за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант».

Внаслідок проведення заходів співробітниками міграційної служби у взаємодії з співробітниками Головного управління Національної поліції в Донецькій області та системності цих заходів, встановлено 91 особу – іноземних громадян, які порушують встановлені норми та правила перебування іноземців в Україні та притягнуто до адміністративної відповідальності. З цього числа порушників, стосовно 31 іноземця прийнято рішення про примусове повернення за межі України, у строк до 30 днів. Натепер виконано 11 таких рішень.

До іноземців, які грубо або систематично порушують законодавство України, застосовано такий захід, як заборона подальшого в’їзду в Україну. Усього прийнято 12 рішень про заборону в’їзду.

Проведенням роботи з напрямку виявлення та притягнення до відповідальності  осіб, які тим чи іншим чином сприяють або створюють умови для порушення іноземцями встановлених Правил перебування, встановлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 30 громадян. 

За цей період, на порушників міграційного законодавства накладено штрафних санкцій у розмірі 196080 гривень, з яких стягнуто 121060 гривень.

Головне управління ДМС у Донецькій області