Територіальні підрозділи УДМС у Луганській області продовжують співпрацювати з органами пробації

Територіальні підрозділи УДМС у Луганській області продовжують співпрацювати з органами пробації

Територіальні підрозділи УДМС у Луганській області продовжують співпрацювати з органами пробації

З метою реалізації пробаційної програми в частині соціальної підтримки громадян України, які перебувають на обліку, начальником Сватівського районного відділу УДМС у Луганській області Валерієм Пономарьовим спільно з співробітниками Сватівського районного сектору з питань пробації було вирішено ряд питань з оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки.

Деякі особи, що звільняються від відбуванням покарань з випробувальним строком або ті, яким обрано вид покарання у вигляді обмеження волі не мають паспорта громадянина України, будь-яких інших документів і навіть, не підтримують зв'язок з родичами. До таких осіб співробітниками пробації проводяться заходи за індивідуальним планом роботи з урахування оцінки ризиків вчинення  повторних кримінальних правопорушень.

Таким виявився громадянин, який звернувся до Сватівського районного відділу УДМС у Луганській області. Після завершення співробітниками територіального підрозділу міграційної служби визначеної процедури по встановленню особи і підтвердження належності до громадянства України, начальник Сватівського РВ УДМС у Луганській області Валерій Пономарьов особисто привітав звільненого з місць обмеження свободи мешканця району, вручивши йому готовий паспорт громадянина України у формі ID-картки.

Стаючи на шлях виправлення, жоден з уповноважених осіб державної служби України не пообіцяє, що цей шлях буде легким. Розуміючи реалії суспільного життя – немає паспорта громадянина України – немає роботи, співробітники УДМС у Луганській області знаходять диференційований підхід окремо до кожної соціально неадаптованої особи, що допоможе запобігти таким особам вчиненню повторних кримінальних правопорушень.

Управління ДМС у Луганській області