У Вінниці відбувся семінар-навчання з виявлення сімей, що перебувають у складних соціальних умовах

У Вінниці відбувся семінар-навчання з виявлення сімей, що перебувають у складних соціальних умовах

У Вінниці відбувся семінар-навчання з виявлення сімей,  що перебувають у складних соціальних умовах

За ініціативи Вінницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відбувся семінар-навчання за програмою підвищення кваліфікації щодо виявлення сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах, надання їм соціальних послуг та здійснення соціального супроводу таких осіб.

Навчальний семінар відкрила директор Вінницького обласного центру СССДМ Олена Стоялова, прийняли участь співробітники центру СССДМ, правоохоронних органів, представники громадських організацій, а також начальник відділу паспортної роботи Управління міграційної служби області - Інна Гісєва.

У рамках проведеного семінару на тему: «Виявлення сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах, надання їм соціальних послуг та здійснення соціального супроводу таких осіб», розглядалися питання щодо організації та координації процесу надання послуг. Використання опікунських рад при виконкомах сільських (селищних) рад для залучення ресурсу громади до соціальної роботи з вразливими сім’ями. Міжвідомчої співпраці та взаємодії органів і служб.

Від міграційної служби начальником відділу паспортної роботи Інною Гісєвою , в межах компетенції покладених на територіальні органи ДМС України, надано роз’яснення щодо вимог  законодавства з реєстрації місця проживання. А також були надані відповіді щодо питань оформлення паспортного документу у формі ID-картки, здійснення перевірок за обліками при отриманні відповідних запитів. Про зміни у законодавстві та інше.

Ініціаторами семінару, зазначено що проведення спільних заходів з представниками центральних органів виконавчої влади та правозахисних організацій дає більше уяви щодо проблем громадян, які перебувають у скрутному соціально-побутовому становищі та у свою чергу є дієвим фактором для скорішого і якісного вирішення соціально-побутових негараздів такої категорії населення. Дає можливість якісно реагувати, допомагати та усувати такі негативні явища.

Управління ДМС у Вінницькій області