У Полтаві відбувся тренінг з етичної поведінки для державних службовців

У Полтаві відбувся тренінг з етичної поведінки для державних службовців

У Полтаві відбувся тренінг з етичної поведінки для державних службовців

2 квітня у Полтаві відбувся навчальний модуль «Професійна етика державної служби» з новоприйнятими працівниками Управління Державної міграційної служби України в Полтавській області.

З метою моніторингу та оцінювання проведення навчання внутрішніми тренерами УДМС області, завітали до м. Полтави:

  • експерт з управління персоналом Міжнародної організації з міграції Клаудіа Торрес-Бартизель,
  • представник Міжнародної організації з міграції Наталія Микитей,
  • начальник відділу планування кар’єри, розвитку та оцінювання персоналу Управління персоналу ДМС України Яна Шевцова.

Захід розпочався із вступного слова керівника міграційної служби Полтавщини Сергія Шостака, який представив візитерів тренінгу та внутрішніх тренерів навчального модуля.

Внутрішні тренери Управління, завідувач сектору з юридичного забезпечення Світлана Зубарєва та головний спеціаліст сектору управління персоналом Леся Куряча, як такі що пройшли кваліфіковану підготовку, у формі інтерактивного навчання з використанням візуальних матеріалів розкрили:

  • яким має бути український посадовець;
  • відповідальність за порушення антикорупційного законодавства;
  • що таке антикорупційна реформа;
  • типи декларацій, ризики та конфлікт інтересів.

Учасникам тренінгу в процесі ділової гри було запропоновано визначити як діяти законним та чесним шляхом під час прийняття подарунків, конфлікту інтересів, викриття корупції.

Під час навчання обговорили міжнародні етичні стандарти та правила етичної поведінки державних службовців, які засновані на пріоритеті інтересів держави, компетентності і ефективності, нерозголошення інформації, а також утримання від виконання незаконних рішень чи доручень.

Зазначений тренінг пройшов цікаво, доступно і зрозуміло. Саме такі заняття у вигляді ділової гри та візуалізації матеріалів надають змогу розкрити людський потенціал та правильно направити його на виконання поставлених завдань.

Управління ДМС у Полтавській області