У злагодженій взаємодії під час виборів на Кіровоградщині спрацювали територіальні органи, які…

У злагодженій взаємодії під час виборів на Кіровоградщині спрацювали територіальні органи, які підпорядковуються МВС

У злагодженій взаємодії під час виборів на Кіровоградщині спрацювали територіальні органи, які підпорядковуються МВС

3 квітня у Кропивницькому на спільному брифінгу начальник поліції Кіровоградської області Роман Козьяков, начальник Управління ДМС  Володимир Гончаренко, перший заступник начальника УДСНС Олексій Родіонов, начальник штабу військової частини Нацгвардії Роман Мірошніченко та представник громадської мережі ОПОРА Зоя Лебідь підбивали підсумки виборів Президента України.

Завдяки злагодженій міжвідомчій взаємодії перший тур виборів на Кіровоградщині пройшов із забезпеченням безпеки і публічного порядку на належному рівні.

У день виборів до охорони порядку було задіяно майже 3300 осіб: поліцейські, рятувальники, військовослужбовці та представники громадських формувань.  До органів поліції надійшло понад 80 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. Після перевірок виборчих дільниць рятувальниками були усунуті недоліки протипожежного характеру.

31 березня також працювали усі територіальні підрозділи міграційної служби області, щоб громадяни змогли отримати свій паспортний документ та реалізувати право голосу на виборах.  У суботу та неділю до підрозділів у районах звернулось 678 осіб. Протягом цих днів було задіяно 88 працівників міграційної служби.

Наразі вже триває підготовка з координації спільних дій щодо забезпечення безпеки у період другого туру виборів.

Управління ДМС у Кіровоградській області