В Запоріжжі підбили підсумки роботи органів виконавчої влади під час першого туру виборів Президента

В Запоріжжі підбили підсумки роботи органів виконавчої влади під час першого туру виборів Президента

В Запоріжжі підбили підсумки роботи органів виконавчої влади під час першого  туру виборів Президента

04 квітня у приміщенні Головного управління Національної поліції в Запорізькій області відбулася прес-конференція на тему: «День виборів: роль правоохоронних органів та кваліфікація правопорушень».

На зустрічі були присутні Начальник ГУНП в Запорізькій області Сергій Коміссаров, начальник Управління ДМС у Запорізькій області Олександр Харіна, начальник ГУ ДСНС України у Запорізькій області Олексій Лепський та начальник Управління патрульної поліції області Світлана Михайловська.

Сергій Коміссаров повідомив присутніх, що перший тур виборів в Запорізькій області пройшов без порушень законодавства, які б могли вплинути на результат  голосування. Очільник поліції області  подякував колегам усіх задіяних структур  за професійну та скоординовану роботу в цей день.

Про посилену роботу підрозділів міграційної служби напередодні та у день виборів доповів присутнім начальник Управління ДМС України в Запорізькій області Олександр Харіна.  

У день виборів Президента України підрозділи міграційної служби Запорізької області працювали у подовженому режимі з 8.00 до 20.00 – видавали раніше оформлені документи, вклеювали фото до внутрішніх паспортів. Понад сто запорожців звернулися в цей день за отриманням раніше оформлених паспортів нового зразка, що дало змогу здійснити їм своє волевиявлення. Сьогодні в підрозділах служби знаходиться ще близько дев’ятисот готових, але неотриманих  паспортних документів, які чекають своїх власників.

Олександр Харіна зазначив, що громадянам, включеним до списку виборців, не мають права відмовити у реалізації права голосу через відсутність у паспорті фотокартки, яка вклеюється при досягненні 25-ти або 45-річного віку, через розбіжності у виборчій адресі виборця або відсутність відомостей щодо реєстрації місця проживання у ID-картці.

«Наразі залишилося трохи більше двох тижнів до проведення  другого туру виборів Президента, цього часу досить, щоб у разі необхідності, встигнути оформити собі паспорт громадянина України. Ми запрошуємо запорожців скористатися цією можливістю, - звернувся до жителів області начальник Управління міграційної служби».

Підготовка по попередженню порушень до другого туру виборів в області триває.

Управління ДМС у Запорізькій області