В Сумах проведено тренінг з питань професійної етики державних службовців

В Сумах проведено тренінг з питань професійної етики державних службовців

В Сумах проведено тренінг з питань професійної етики державних службовців

3 квітня Управління міграційної служби в Сумській області з моніторинговим візитом відвідали представники Міжнародної організації з міграції. Експерти прибули на навчальний тренінг, який організували і провели для працівників Управління внутрішні тренери УДМС України в Сумській області – головний спеціаліст сектору управління персоналом Ольга Кучеренко та завідувач сектору юридичного забезпечення Сергій Чхун.

Захід відбувся в рамках реалізації компоненту з управління людськими ресурсами проекту «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні», що імплементується міжнародною організацією з міграції.

Тема навчального модуля - «Професійна етика державної служби». Опрацьовано наступні питання: норми етичного поводження державних службовців; поняття конфлікту інтересів; обмеження, пов’язані з проходженням державної служби; питання антикорупційної політики в Україні.

Особливу увагу працівників – учасників тренінгу зосереджено на відповідальності за порушення антикорупційного законодавства.

Підводячи підсумки зустрічі, експерт Міжнародної організації з міграції з питань управління людськими ресурсами Клаудіа Торрес-Бартизель нагадала присутнім, що зміни в державі починаються з кожного із нас і дотримання норм професійної етики державного службовця - обов’язкова умова, що дозволить сформувати в суспільстві довіру до інститутів виконавчої влади.

Наталія Микитей - представник Міжнародної організації з міграції, відзначила належну роботу внутрішніх тренерів Управління в підходах до організації та проведення тренінгу, сприяння керівництва служби в області працівникам в даному напрямку роботи. Окремо, представниками МОМ підкреслено досить високу активність учасників тренінгу під час його проведення.

Управління ДМС у Сумській області